Een kinderwens

Heb je een kinderwens? Duurt zwanger worden misschien langer dan gedacht? Komen er in je familie aangeboren afwijkingen of ziektes voor? Of gebruik je bepaalde medicatie? In al die gevallen ben je ook welkom in onze verloskundigenpraktijk in Best of Oirschot.

Ook al vóór je zwangerschap kun je dus terecht bij onze verloskundigenpraktijk in Best en Oirschot. En geven we je tijdens het kinderwensspreekuur persoonlijk advies over gezond zwanger worden en zijn. Maar ook over de twijfels, angsten en onzekerheden die daarbij komen kijken.

Medische voorgeschiedenis of medicatie

Komen er in jouw familie of die van je partner ziektes of aangeboren afwijkingen voor? Dan kan zwanger worden best een beetje spannend zijn. Zonder je bang te maken, is dat overigens niet geheel onterecht. Het kan tenslotte zo zijn dat deze erfelijk zijn. En daarmee dus van invloed op je eventuele zwangerschap. Dat geldt overigens ook bij het gebruik van bepaalde medicatie. Samen kijken we hiernaar en krijg je een goed advies. Bijvoorbeeld om tijdig over te stappen op medicatie die veiliger is.

Overige informatie over zwanger worden

Daarnaast krijg je uitleg over het slikken van de nodige vitaminen, gevarieerd en gezond eten, risicofactoren en de schadelijke gevolgen van roken en alcohol. Maar ook je vragen, wensen, angsten en/of twijfels rondom een toekomstige zwangerschap staan tijdens het kinderwensspreekuur centraal.

Duurt zwanger worden langer dan gedacht?

Dat is niets om je meteen druk over te maken. Van alle vrouwen die een kinderwens hebben en proberen zwanger te worden, is 30% binnen 3 maanden zwanger. 80% is binnen een jaar zwanger en na twee jaar is dat gemiddeld 90%. Na je 35e duurt het overigens gemiddeld wat langer voordat je zwanger wordt. En ook kunnen stress en andere externe factoren een rol spelen.

Maak een afspraak voor het kinderwensspreekuur

Je kunt bij onze assistentes tijdens werkdagen van 08.00 tot 11.30 uur een afspraak maken via onderstaand nummer (optie 1). De kosten voor een bezoek aan het kinderwensspreekuur bedragen € 75. In veel gevallen wordt dit overigens vergoed vanuit je verzekering. Dus neem voordat je belt, even contact op met je zorgverzekeraar.

Contactinformatie

Verloskundigenpraktijk in Best

Gezondheidscentrum de Tambourije
Tamboer 4, 5684 DB  BEST

Verloskundigenpraktijk in Oirschot

De Stoelendans (begane grond, bij het consultatiebureau)
De Loop 67, 5688 EW OIRSCHOT