Centering Pregnancy

Veel vrouwen vinden de vijftien minuten op het spreekuur maar kort. Natuurlijk zijn die zwangerschapscontroles fijn en noodzakelijk, maar zwanger zijn is nog zoveel meer. Je veranderende lijf bijvoorbeeld, je kwaaltjes, je onzekerheden en wat dat alles met je doet. Centering Pregnancy biedt uitkomst en is dankzij het groepsverband nog gezellig ook.

In het buitenland is Centering Pregnancy een enorm succes en sinds een jaar of tien heeft deze vorm van zwangerschapsbegeleiding ook zijn weg naar Nederland gevonden. Niet voor niets, want er worden zeer goede resultaten geboekt. Zo blijkt uit onderzoek dat je met Centering Pregnancy als aanstaande moeder veel beter voorbereid bent op je zwangerschap, de bevalling en de periode daarna.

Wat is Centering Pregnancy?

In plaats van korte één-op-één consulten, vindt de zwangerschapsbegeleiding plaats in een groep van maximaal 10 vrouwen met een vergelijkbare zwangerschapsduur. Dit vanaf ongeveer week 12 van je zwangerschap. Je eerste controle op de praktijk is individueel, samen met je partner. En daarna zijn er 10 bijeenkomsten van 2 uur gepland, waarvan de laatste met je baby.

Tijdens deze bijeenkomsten krijg je vooraf je reguliere zwangerschapscontroles (bloeddruk, groei van de baby, hartje van je baby luisteren et cetera) en hierbij mag je partner gewoon aanwezig zijn. Daarna en daarnaast geven we informatie over uiteenlopende thema’s en praten we over de dingen die je tegenkomt tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed (zonder partners). En de invloed die dat heeft op jou, je eventuele partner en je omgeving.

In de laatste maand van je zwangerschap krijg je tot de bevalling weer wekelijks een controle op het reguliere spreekuur. En ook de echo’s en bloedafnames zijn individueel. Nadat de laatste baby uit de groep geboren is, is er nog een laatste bijeenkomst met alle mama’s en natuurlijk hun kersverse kroost.

Meer weten over Centering Pregnancy?
Bel Rifka of Caroline op werkdagen tussen 08.00 en 11.30 uur en zij vertellen je er alles over! En uiteraard geven we je tijdens de intake ook uitgebreide informatie hierover.

Wat zijn de voordelen van Centering Pregnancy?

Allereerst blijkt uit onderzoek dat je met Centering Pregnancy als aanstaande moeder veel beter voorbereid bent op je zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Ook blijkt dat zwangeren deze vorm van begeleiding leuker vinden en veel steun vinden bij elkaar. Daarnaast leer je je eigen gezondheid beter in de gaten te houden en krijg je veel meer extra informatie dan dat tijdens de normale consulten mogelijk is. Mocht dat nodig of wenselijk zijn, is het natuurlijk altijd mogelijk om een extra afspraak in te plannen op het reguliere spreekuur.

Vergoeding Centering Pregnancy

Net als de reguliere spreekuren in onze verloskundigenpraktijk wordt ook Centering Pregnancy gewoon de zorgverzekeraar vergoed. Informeer vooraf voor de zekerheid wel even bij je verzekeraar, want er zijn uitzonderingen.

Contactinformatie

Verloskundigenpraktijk in Best

Gezondheidscentrum de Tambourije
Tamboer 4, 5684 DB  BEST

Verloskundigenpraktijk in Oirschot

De Stoelendans (begane grond, bij het consultatiebureau)
De Loop 67, 5688 EW OIRSCHOT