Nieuwsbrief

 

Update coronavirus verloskundigenpraktijk Linde, 04-06-2021

 

Naar aanleiding van de landelijke versoepelingen in de maatregelen en het dalende aantal besmettingen, hebben we besloten in de praktijk ook enkele versoepelingen in te voeren. Deze zullen per direct ingaan.

 

Wat gaat er veranderen:

- De intake mag vanaf heden weer op de praktijk plaatsvinden, ook je partner is hierbij weer van harte welkom.

- Partners mogen weer aanwezig zijn bij alle echo’s op de praktijk, dus ook de liggingsecho en het bevalgesprek.

- Bij alle andere reguliere controles is het nog steeds de bedoeling dat je alleen komt. Ook evt. andere kinderen zijn helaas nog niet welkom op de praktijk. Dit om drukte in de wachtkamer(s) te voorkomen en te zorgen dat iedereen onderling voldoende afstand kan houden.

 

Wat blijft gelden:

- We dragen tijdens alle contactmomenten (spreekuur, bevalling, kraamvisite) een mondkapje. Bij sommige onderzoeken zullen we ook handschoenen gebruiken.

- We vragen jou (en indien aanwezig je partner) om tijdens het gehele bezoek aan de praktijk ook een mondkapje te dragen. Dit mag een niet medisch mondkapje zijn.

- Houd tijdens de afspraak en in de wachtkamer zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van ons en elkaar.

- We volgen nog steeds het normale controleschema. Dat wil zeggen dat alle reguliere controles volgens het normale schema gewoon op de praktijk plaatsvinden.

- In het kraambed zullen we minimaal twee keer langskomen voor een huisbezoek, op andere dagen zullen we met jullie bellen. Als het medisch noodzakelijk is kunnen we natuurlijk altijd vaker langskomen.

- Bij binnenkomst in de praktijk desinfecteer je handen bij de desinfectiezuil of was je handen bij het toilet.

- Ben alert op eventuele verkoudheids-, luchtweg- of griepklachten en/of koorts. Laat je, bij klachten, testen op het coronavirus en bel ons voor overleg. Kom niet naar de praktijk! We zullen samen kijken naar de mogelijkheden.

- Mocht het nodig zijn dat we bij je op huisbezoek komen, vermeldt dan ook altijd als een evt. ander gezinslid/huisgenoot een van bovenstaande klachten heeft

 

We zijn blij dat we sommige van de maatregelen kunnen loslaten en we een stap in de goede richting kunnen zetten. We begrijpen dat de nog wel geldende maatregelen vervelend zijn.

Toch vragen we je, voor jullie en onze veiligheid en gezondheid, je zo goed mogelijk aan bovenstaande te houden. We hopen op jullie begrip.

 

In de ziekenhuizen (MMC Veldhoven & Catharinaziekenhuis Eindhoven) geldt het volgende beleid:

- Het is ook hier de bedoeling dat je alleen naar eventuele afspraken komt.

- Je partner is wel welkom bij de 20 weken echo.

- Het is vanaf heden weer toegestaan om (naast je partner) een extra begeleider mee te nemen tijdens de bevalling.

- Bad bevallingen zijn toegestaan, mits je geen corona gerelateerde klachten hebt.

- Oudere broertjes en zusjes mogen op visite komen (max 1 uur per dag, in overleg met de verpleging). Andere visite is helaas niet toegestaan.

 

Zodra er weer wijzigingen zijn, brengen we jullie hier meteen van op de hoogte via de e-mail.

 

Warme groet,

Team Linde